GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Girişimcilik eğitimleri online olarak verilmektedir. KOSGEB girişimcilik desteklerinden faydalanmak için bu eğitimleri tamamlayarak sertifika oluşturmak zorunludur. Eğitimler videolar halinde hazırlanmıştır. Her video sonunda test aşamalarını bitirerek bir sonraki videoya geçiş yapılabilmektedir. Geleneksel girişimcilik eğitimi tamamlandıktan sonra ileri girişimcilik eğitimine devam edebilirsiniz. Tüm eğitimler ve testler tamamlandığında sertifikanız oluşturulur. Sertifika oluştuğu tarihten sonraki gün itibari ile…

DESTEK SÜRECİ

EN ÖNEMLİ SORU NEREDEN BAŞLAYACAĞIM KOSGEB yeni iş kuracak olan  girişimcilerin hem doğru bir planlama yaparak yatırım yapmalarına hem de ciddi bir sermaye desteğiyle nakit sıkıntılarının giderilmesinde büyük katkılar sağlamaktadır. İş fikrine karar veren girişimcilerin KOSGEB’in belirli aralıklarla düzenlediği iş başı eğitim programına katılıp, Girişimci Sertifikalarını almaları gerekmektedir. Sertifikalarını alan girişimciler iş yeri için gerekli…

İHRACAT TEŞVİKLERİ

EKONOMİ BAKANLIĞI İHRACAT TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANIYOR MUSUNUZ? Ekonomi bakanlığı faaliyet konularında ihracat yapan firmalara yaptıkları harcamalar konusunda % 70 oranında hibe desteği veriyor. Her başvuranın alabildiği destekler için harcamalarınızı şirket kredi kartı ile yapmanızı ve harcamaların ihracat amacı ile yaptığınızı kanıtlamanız yeterli. Yurt içinde ürettiğiniz ürünleri yurt dışında satmak amacı ile açtığınız mağaza ve ofislerin giderlerini…

HİBE DESTEKLERİ

KOSGEB HİBE DESTEKLERİNİ HER BAŞVURAN ALABİLİYOR MU? KOSGEB, girişimcilik hibe destekleri için her başvuran projeyi fonlayacak bütçeye sahip. Hibe alıp alamamanız tamamen sizinle ilgili. Nadiren de olsa bazı girişimcilerin hibe desteklerine başvurup desteklerden faydalanamadığını duyabilirsiniz. Bunun başlıca iki sebebi var. Kuracağınız işle ilgili yeterli bilgiye sahip olmama durumu Bu durum birçok  anlama geliyor ama KOSGEB…